Over

 

Vullings Advies zal zich aan u voorstellen door te vertellen op welke wijze de ervaring op het gebied van (prefab) betonconstructies tot stand is gekomen. Hierbij wordt ook duidelijk hoe dit specialisme wordt ingezet voor het opstellen van het beste advies voor u. Een advies dat past bij uw vraagstukken.

 

Opleiding

Mijn naam is Marcel Vullings. Ik heb diverse technische opleidingen gevolgd. Na de afronding van de L.T.S., M.T.S, en H.T.S. heb ik besloten om mijn praktische kennis van de bouw en constructies aan te vullen met een meer wetenschappelijke basis. Aan de Technische Universiteit Eindhoven heb ik naast Constructief ontwerpen ook Architectuur gestudeerd. Daar is de praktijk samengesmolten met wetenschap.

Een aansluitend promotieonderzoek "Vormbepaling van lichte draagconstructies" is na 1,5 jaar gestopt. Het werd weer tijd voor de praktijk. Het werd tijd om de opleidingen, een goede mix van praktische en theoretische kennis toe te passen in de dagelijkse bouw, engineering van constructies.

 

Constructeur beton en prefab

Ik heb ruim 20 jaar bij adviesbureau Snijders gewerkt in diverse functies. Als constructeur, projectleider en (technisch) directeur heb ik veel ervaring opgedaan in de bouw, in de engineering van constructies en in de engineering van prefab betonconstructies in het bijzonder. In deze periode is voor mij het inzicht gekomen dat automatisering en prefabricage grote voordelen bieden in de bouw. Het is een passie geworden.

 

Schade analyse en productontwikkeling

Naast constructeur heb ik ruim vier jaar fulltime gewerkt aan schadeanalyses en productontwikkeling onder de vlag van TNO (afdeling Beoordeling van constructies). Bij TNO heb ik aan veel verschillende en zeer uiteenlopende projecten mogen werken. Daarbij veel geleerd van een diversiteit aan deskundigen op zeer uiteenlopende onderwerpen binnen de techniek. Dit heeft de passie voor een brede aanpak van probleemoplossen verder aangewakkerd en een flinke boost gegeven. Een passie die ook is gebruikt in de Europese onderzoeksprojecten ESECMaSE en Adaptiwall.

 

NEN commissies

Namens VN Constructeurs ben ik lid van verschillende NEN commissies, waaronder TGB Beton, de werkgroepen Wapening en Korte ankers in beton. Als voorzitter van de werkgroep Korte ankers in beton is, samen met andere specialisten, gewerkt aan de totstandkoming van de NEN EN 1992-4. Dit was een lang traject met de uiteindelijke norm als een mooie afsluiting. In de jaren bij TNO ben ik ook lid geweest van TGB Steen.

De kijk in de keuken van NEN geeft de regelgeving in het algemeen een belangrijke rol bij mijn oplossingen van problemen. Niet alleen bij het construeren in betonconstructies, maar ook bij het beoordelen van schadegevallen en productontwikkeling.

 

Kennisoverdracht

Voor de Betonvereninging mag ik al ruim 15 jaar mijn kennis overdragen aan collega constructeurs uit het hele land. In de cursus "Korte ankers in beton" laat ik zien hoe de rekenregels worden toegepast bij het ontwerpen en de engineering van ankerverbindingen.

Binnen de studievereniging Stufib van de Betonvereniging en de commissie Vakmanschap van de vereniging VN Constructeurs werk ik, naast andere fanatieke leden, ook aan de kennisoverdracht naar collega constructeurs.

Kennis wordt niet alleen overgedragen aan collega constructeurs, maar ook aan studenten. In gastcolleges vertel ik studenten over prefab beton en de detaillering van prefab constructies. De gastcolleges zijn elk jaar een vast onderdeel van het curriculum van het ROC Eindhoven, HAN en TU/e.

In september 2020 start ik als docent Betonconstructies aan het HTI, het opleidingsinstituut voor praktijkgerichte technische opleidingen. Daar zal ik mijn kennis en ervaring op het gebied van betonconstructies gebruiken om jonge mensen wegwijs te maken in het land van beton.

 

Automatisering

Tijdens mijn studie ben ik in aanraking gekomen met automatisering. Dit heeft me snel het inzicht gegeven dat de computer goed kan helpen bij berekeningen, taken en werkzaamheden. Dit gaat van het basale gebruik van Microsoft Word en Excel tot het automatiseren van handelingen met behulp van programmeren. Centrale gedachten hierbij is altijd het vereenvoudigen van (complexe) handelingen en bewerkingen. Zo worden spreadsheets eenvoudiger, sneller en betrouwbaarder met wat eenvoudig programmeren. Met programmeren kunnen ook verschillende software pakketten met elkaar communiceren, informatie uitwisselen. Dit geeft toegang tot een veel bredere toepassing van tools, software en informatie.

Met deze kennis en de overtuiging dat iedereen moet kunnen programmeren, heb ik trainingen gegeven in basis kennis programmeren. Met als doel mijn passie voor programmeren over te dragen en iedereen te helpen bij het optimaliseren van zijn/haar eigen workflow, eigen uitdagingen en eigen berekeningen.

 

Aanpak

Al deze kennis en ervaringen vormen de tools om uiteenlopende vraagstukken op te lossen op een snelle en efficiënte wijze. Dit resulteert in het beste advies.