Home » Downloads

Activeer VBA

Om macro's en VBA-code in een Microsoft applicatie, zoals Excel, Word, Access, Powerpoint, Outlook en Project te kunnen schrijven moet je eenvoudig toegang hebben tot de macro/VBA editor. Deze optie staat standaard uit. Lees hoe je snel toegang tot de editor mogelijk maakt en direct aan de slag kunt.


Maak je eigen functies in Excel met VBA

In een kort overzicht wordt duidelijk hoe je zelf snel en eenvoudig je eigen functies kunt schrijven. Functies zoals SOM(), SIN(), GEMIDDELDE(), ALS(), VERT.ZOEKEN() enz.

Aan de hand van enkele voorbeelden worden de mogelijkheden én kwaliteits-verbetering van je spreadsheets direct duidelijk. De voorbeelden in de pdf zijn ook beschikbaar in een Excel-bestand, zodat je zelf verder kunt schrijven / programmeren. Het is evenzo eenvoudig als het opstellen van een spreadsheet.


Invoerformulieren met VBA

Voor het stroomlijnen en overzichtelijk maken van in- en uitvoergegevens kunnen formulieren een hele grote hulp zijn. De formulieren kunnen snel en eenvoudig met VBA worden opgesteld. De gebruiker kan de invoer heel sterk vereenvoudigen en zo samenstellen dat alleen de benodigde gegevens zichtbaar zijn. Tevens kan onjuiste invoer netjes worden afgevangen.


Invoerformulieren met VBA - PART TWO

Voor de bepaling van geometrische profielgrootheden is een spreadsheet opgesteld. Er zijn drie verschillende methodieken toegepast; de standaard Excel formules, het gebruik van eigen functies en een invoerformulier met VBA-code. Het probleem is eenvoudig, bepaal het oppervlak, zwaartepunt en traagheidsmoment van een willekeurig profiel opgebouwd uit een stapeling van geometrische vormen, rechthoek, driehoek en trapezium. De verschillen tussen de methodieken worden snel duidelijk. VBA verbetert de kwaliteit dramatisch. Probeer het zelf.

Vullings Advies 01 Activeer VBA
PDF – 757.0 KB
Vullings Advies 02 Maak Eigen Functies In Excel
PDF – 1.1 MB
Vullings Advies 02 Maak Eigen Functies in Excel
XLSM bestand – 610.8 KB
Vullings Advies 03 Invoerformulier
XLSM bestand – 139.8 KB
Vullings Advies 04 Invoerformulieren PART TWO
PDF – 1.2 MB
Vullings Advies 04 Gestapeld Profiel V 1
XLSM bestand – 303.4 KB