Home » Downloads

10. Koppel Excel met Outlook

Op de valreep nog een verzoek inlossen. Met VBA is het eenvoudig om verschillende (Microsoft) software met elkaar te koppelen en handelingen te automatiseren en je eigen workflow te verbeteren. Een voorbeeld laat een koppeling zien tussen Excel en Outlook, Met VBA kan Excel Outlook Emails lezen en Outlook handelingen automatisch uitvoeren. Aan de hand van enkele zoekfuncties wordt duidelijk hoe Excel Outlook kan aansturen. De voorbeelden zijn eenvoudig, maar dit kunnen natuurlijk ook complexe en/of omvangrijke handelingen zijn. Alles is mogelijk. Meer voorbeelden zullen volgen. Rest me alleen nog om iedereen het allerbeste te wensen voor 2021. Blijf gezond. (31-12-2020)


9. Parametrisch ontwerpen

Parametrisch ontwerpen is het spelen met getallen. Dit kan op heel veel verschillende manieren. Eén ervan is met Excel. De toegepaste voorbeelden zijn ook gebruikt in het artikel "Parametrisch ontwerpen" - De constructeur . (01-09-2020)


8. Parametrisch ontwerpen - PART TWO

Parametrisch ontwerpen is zeker niet alleen voor architecten bestemd, maar ook voor constructeurs. Het gaat om het spelen met getallen. Daarbij maken constructeurs gebruik van spreadsheets. Met een eenvoudige applicatie kan met iedere Excelsheet parameter onderzoek worden uitgevoerd. Dit mag een oude of nieuwe sheet zijn. De applicatie kan automatisch een oneindige hoeveelheid parameters invoeren en de resultaten vastleggen. Zo simpel kan het zijn. (09-09-2020)


7. Wist je dat VBA kan praten

Fun fact; VBA kan praten. Daarbij maakt VBA gebruik van de items toegankelijkheid én spraak van Windows. Je kunt heel eenvoudig zelf berichten samenstellen en VBA doet de rest. Kijk eens hoe het werkt en of je een mooie toepassing kunt verzinnen.  (01-04-2020)


6. Oefen VBA met een Sudoku

Programmeren leer je alleen door het te doen. Neem daarvoor hele eenvoudige en kleine projecten. Neem bijvoorbeeld de puzzel Sudoku en automatiseer de oplossing. In het voorbeeld "Sudoku" is één manier gegeven, maar dit is zeker niet de enige manier. Probeer het zelf ook eens. (28-3-2020)


5. De Woning Bouwblok Generator

Automatiseer heel eenvoudig een eigen (bouw)systeem in Excel. De Woning Bouwblok Generator is een voorbeeld hoe dit mogelijk is. Genereer een tekening, een fundering, een rapport, een invoerfile voor rekensoftware en een gewichtsberekening van een willekeurig bouwblok van grondgebonden woningen met een paar klikjes. (5-3-2020)


4. Invoerformulieren met VBA

Voor het stroomlijnen en overzichtelijk maken van in- en uitvoergegevens kunnen formulieren een hele grote hulp zijn. De formulieren kunnen snel en eenvoudig met VBA worden opgesteld. De gebruiker kan de invoer heel sterk vereenvoudigen en zo samenstellen dat alleen de benodigde gegevens zichtbaar zijn. Tevens kan onjuiste invoer netjes worden afgevangen. (19-2-2020)


3. Invoerformulieren met VBA - PART TWO

Voor de bepaling van geometrische profielgrootheden is een spreadsheet opgesteld. Er zijn drie verschillende methodieken toegepast; de standaard Excel formules, het gebruik van eigen functies en een invoerformulier met VBA-code. Het probleem is eenvoudig, bepaal het oppervlak, zwaartepunt en traagheidsmoment van een willekeurig profiel opgebouwd uit een stapeling van geometrische vormen, rechthoek, driehoek en trapezium. De verschillen tussen de methodieken worden snel duidelijk. VBA verbetert de kwaliteit dramatisch. Probeer het zelf. (8-2-2020)


2. Maak je eigen functies in Excel met VBA

In een kort overzicht wordt duidelijk hoe je zelf snel en eenvoudig je eigen functies kunt schrijven. Functies zoals SOM(), SIN(), GEMIDDELDE(), ALS(), VERT.ZOEKEN() enz.

Aan de hand van enkele voorbeelden worden de mogelijkheden én kwaliteits-verbetering van je spreadsheets direct duidelijk. De voorbeelden in de pdf zijn ook beschikbaar in een Excel-bestand, zodat je zelf verder kunt schrijven / programmeren. Het is evenzo eenvoudig als het opstellen van een spreadsheet.  (1-2-2020)


1. Activeer VBA

Om macro's en VBA-code in een Microsoft applicatie, zoals Excel, Word, Access, Powerpoint, Outlook en Project te kunnen schrijven moet je eenvoudig toegang hebben tot de macro/VBA editor. Deze optie staat standaard uit. Lees hoe je snel toegang tot de editor mogelijk maakt en direct aan de slag kunt. (1-2-2020)

Vullings Advies 10 Excel And Outlook
XLSM bestand – 117.8 KB
Vullings Advies 09 Parametrisch Ontwerp
XLSM bestand – 921.0 KB
Vullings Advies 08 Parametrisch Ontwerp PART TWO
XLSM bestand – 411.3 KB
Vullings Advies 07 Lets Talk VBA
XLSM bestand – 372.8 KB
Vullings Advies 06 Sudoku
XLSM bestand – 115.3 KB
Vullings Advies 05 Woning Bouwblok Generator
XLSM bestand – 736.5 KB
Vullings Advies 04 Invoerformulieren PART TWO
PDF – 1.2 MB
Vullings Advies 04 Gestapeld Profiel
XLSM bestand – 303.4 KB
Vullings Advies 03 Invoerformulier
XLSM bestand – 139.8 KB
Vullings Advies 02 Maak Eigen Functies in Excel
XLSM bestand – 610.8 KB
Vullings Advies 01 Maak Eigen Functies In Excel
PDF – 1.1 MB
Vullings Advies 01 Activeer VBA
PDF – 757.0 KB