Nieuws - webinar breedplaten

Gepubliceerd op 2 oktober 2020 om 09:54

Even kort nieuws. Maandag 26 oktober organiseert VN Constructeurs het webinar Versterkings-methoden van Breedplaatvloeren.

 

Sinds de instorting van de parkeergarage Eindhoven Airport is duidelijk geworden dat op trek belaste voegen in breedplaatvloeren mogelijk niet de benodigde constructieve veiligheid bezitten die men zou verwachten. Om het mechanisme, de constructieve beoordeling, het mogelijke herstel van bestaande vloerconstructie en benodigde nieuwe regelgeving duidelijk te kunnen formuleren is veel onderzoek gedaan en hebben veel constructeurs met een pragmatische aanpak en passie dit probleem opgepakt. VN Constructeurs heeft dit natuurlijk ook opgepakt door zoveel mogelijk informatie te verzamelen en bekend te maken onder haar leden.

 

VN Constructeurs voegt een nieuw hoofdstuk toe aan haar breedplaatvloeren dossier en gaat dit 26 oktober op presenteren. VN Constructeurs hebben met een subsidie van BZK een uitvoerig informatieblad opgesteld van bekende versterkings-methodieken, zoals deze in Nederland zijn toegepast. Het informatieblad bevat veel informatie over de verschillende technieken en daarbij worden zoveel mogelijk (nieuwe) invalshoeken beschouwd.

breedplaten

Met een fantastisch team hebben we gewerkt aan het verzamelen van de informatie en daarbij zijn heel veel verschillende aspecten van de versterkingsmethoden beschouwd. Er is verder gekeken dan de constructieve beschouwingen, ook de uitvoering, de uitgebreide voorbereidingen, het onderzoek (NDO), naar mogelijke overlast tot en met de gevolgen voor de eigenaren en gebruikers van de gebouwen. Om even een paar onderwerpen te noemen.

   

Er is veel aandacht gegaan naar een objectieve formulering van alle aspecten die komen kijken bij de versterking van breedplaatvloeren.  Voor die aspecten zijn de versterkingsmethoden beschouwd en is vorm gegeven aan elke methoden binnen elk specifiek aspect. Zo is er aangegeven welke invloed de versterkingen hebben op de genoemde uitvoering, overlast, beschikbare ruimte enz. zonder hier een waarde oordeel aan te koppelen. Voor het team is al snel duidelijk geworden dat elke methode goed past in een situatie waar heel veel verschillende (rand) voorwaarden van toepassing zijn. Duidelijk is dat elke situatie uniek is.

  

Voor iedereen, constructeurs, aannemers, opdrachtgevers, applicateurs, leveranciers en toezichthouders heeft VN Constructeurs deze belangrijke informatie gebundeld en op 26 oktober wordt dit gepresenteerd. Ga naar de website van VN Constructeurs en meldt je aan.

https://www.vnconstructeurs.nl/

https://www.vnconstructeurs.nl/webinar-versterkingsmethoden-breedplaatvloeren/